0

П ротест пред Съдебната палата в петък (25 ноември) в защита на пострадали от насилие животни. Тогава магистрати ще гледат мярката на 37-годишния мъж, който беше арестуван, заради проявена жестокост към кучето Мечо. Случаят предизвика широк обществен отзвук.

Началният час е обявен в 10:00 часа, съобщиха от Animal Rescue.

"Не става дума само за Мечо. Не става дума само за животните, които този конкретен извършител е измъчвал и убивал. Става дума за това, че въпреки законите, насилието над животни се пренебрегва като деяние. Става дума за това, че опасни за обществото индивиди стрелят, тровят, убиват и измъчват. Правят го спокойно и безнаказано. Време е да ги спрем! Време е, да се отърсим от безсилието и да накараме законите да заработят! Мечо и събратята му не могат да говорят, но ние можем! Утре, петък, 25.11, от 10 ч. ние ще бъдем пред Съдебната палата, за да бъдем техния глас. Елате и Вие, за да бъде гласът на Мечо силен! За да бъде гласът на Мечо чут!", написаха във Фейсбук от организацията.

Тази вечер, между 17:00 и 20:00 ч. доброволци отново ще бъдат в подлеза на Софийски университет, за да събират подписи в подкрепа на жалбата на адв. Караджова.

 

През уикенда от природозащитната организация публикуваха видео, на което, по техни думи, се вижда как мъжът примамва друго куче, което е изчезнало. Събират се подписи за искане и този случай да бъде разследван.

„За Макс разбрахме случайно, докато се ровехме из видеозаписите и търсим какво се е случило реално с Мечо, всъщност се натъкнахме на видеото за Макс. Макс е бил друго куче, което е живеело в района, но за съжаление никой не го е виждал след нощта, в която е тръгнал след Шулев. Ако някой беше направил нещо по въпроса, може би, Макс и Мечо нямаше да пострадат. Престъплението си е престъпление и винаги трябва да бъде третирано като такова”, категорична е Пламена Дочева от Animal Rescue.