0

К атаджии са завардили основните пътни артерии в София и дебнат за нарушители преди големия празник 1 май – ден на труда. За предстоящите почивни дни се отчита интезивен трафик. Мнозина от пътуващите са успели да съчетаят почивните дни между 1 и 6 май, взели са си болнични или отпуск.

В главния град на България остава да работи единствено обслужващия персонал, докато работодателите се отдават на почивки в съседна Гърция, родното Черноморие или на други екзотични дестинации. Мнозина коментират в групите във фейсбук, че щом има кой да работи, шефът с право почива.

В столицата София традиционно най-натоварени са изходните пътни артерии, а именно бул. „Цариградско шосе“, бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Цар Борис III“, както и Околовръстен път и Северна скоростна тангента. Интензивен трафик се наблюдава и по републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по магистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“.

Във връзка с ремонтните дейности по магистрала „Тракия“ в посока Пловдив, района на км. 20 до пътен възел „Вакарел“ е ограничено движението на МПС над 12 т. Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отбиване на движението от АМ „Тракия“ по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23  при пътен възел „Вакарел“, като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства.

Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67, където движението се осъществява двупосочно в платното посока София от км. 66 до км. 69, поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

Към ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево също се наблюдава голям брой превозни средства, които са се насочили съответно към пътувания към съседните Гърция и Турция. От страна на МВР са предприети необходимите превантивни мерки. Към момента няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.