0

С пециализираната прокуратура разследва народният представител от „Възраждане“ Елена Гунчева за евентуално престъпление против републиката, съобщиха от държавното обвинеие.

От там допълниха, че прокурор от Специализираната прокуратура вече е наредил незабавна проверка по сигнали на граждани.

След приключване на проверката от там ще предостави допълнителна информация.

Припомняме, че преди десетина дни Гунчева написа пост в социалната мрежа Facebook, в който съветва руския президент Владимир Путин да изпрати ракети към Министерския съвет и посланика на САЩ у нас Херо Мустафа. „Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата“, написа тя на 18 март.

Заради това вчера председателя на парламента Никола Минчев изслезе с позиция в страницата на Народното събрание. 


„По повод призивите на български народен представител за атака с оръжие към министър-председателя и посланик, акредитиран у нас, заявявам, че подобни изяви са недостойни и недопустими за член на българското Народно събрание. Призивът към насилие не може да бъде оправдан с нищо. Всички депутати дължат уважение на висшите държавни представители, както и на дипломатите според чл.29 на Виенската конвенция", написа той. 

А по-късно посланиците на САЩ, Албания, Австралия, Канада, Грузия, Израел, Япония и Обединеното кралство, както и колегите им от ЕС, осъдиха остро заплахите за насилие срещу Министерския съвет и посланика на САЩ, отправени от депутатката.