0

С ъботна промоция на голям хипермаркет доведе до невиждани опашки и струпване на хора. Цената от 2.99 лв. на литър олио се оказа примамлива за много българи. Припомняме само, че цената на продукта се вдигна през последните дни като на места стигна до близо 7 лева за литър, това предизвика паника у хората и накара много от тях да пазаруват и в Гърция

Още в рани зори преди магазина да отвори, хора се струпаха пред вратите, за да могат да се доберат до най- евтиното на пазара олио.  В Бургас 74-годишен мъж почина, докато чака да дойде неговият ред.

Въпреки смъртния случай в търговския обект продължават да търсят и купуват олио. Дълги опашки имаше и във Видин, и Враца. Потребители публикуваха в социалните мрежи видео как в столичния кв. Света Троица" хората тичат към вратите на магазина, за да успеят да се вредят за промоцията. В Кърджали се стигна и до бой за безценната течност. Битка за олио имаше и на други места. Опашки се образуваха и пред голяма търговска верига в Ямбол заради промоция на олио - 3 лева на литър. До опашки и блъсканици се стигна и в Хасково. 

На много места вече всички бутилки олио са изкупени. Кадри и видеа заляха социалните мрежи.