0

П осрещане на 3 март в джакузи, с парна баня и сауна за 190 лева на човек във Велико Търново предлагат хотели за националния празник. В цената са включени две нощувки, ползване на всички екстри в спа центъра, както и закуска, обяд и вечеря. Само напитките в ресторанта и масажите са по желание на гостите и се плащат допълнително.

В сайтовете за колективно пазаруване има десетки обяви с предложения за почивка в празничните дни. Тази година 3 март се пада в четвъртък, но се очаква много хора да го слеят с почивните дни, като си вземат отпуска, коментираха от туристическия бранш. Има и много запитвания от работещи хоум офис, които се интересуват дали има интернет по стаите, за да могат да работят от хотела, коментираха представители на местата за настаняване.

На морето

Луксозна почивка край морето на база ол инклузив пък се предлага в Балчик. Цената е 170 лева, но освен настаняване в нея са включени богата закуска, обяд и вечери с включени алкохолни и безалкохолни напитки. За празника пък има тематична вечеря с жива българска музика. Гостите могат да се възползват от спа съоръженията, които са финландска сауна, приключенски душове, турска баня, зона за релакс и много други, включително и вътрешен отопляем басейн с минерална вода. Също така има специални помещения, наречени лакониум, в които има керамични пейки, които се нагряват и заедно с ароматерапия с билки премахва мускулното и нервното напрежение и оказва благоприятно въздействие на кръвоносните съдове.

Поход

Между 30 и 40 лева пък са офертите за еднодневен празничен поход до Шипка от София. Цената включва транспорт с автобус и водач. Тръгва се на 3-ти в 6 часа сутринта, а прибирането е в 22,30 часа. При желание от пътуващите има възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската епопея, включваща лични вещи, ордени, снимков и документален материал, картини и оръжие. Планирано е посещение на храм-паметника ”Рождество Христово” в град Шипка, чиято църква е истински архитектурен шедьовър, построен в традиционния стил на руските катедрали от 17 в. Манастирът е създаден в памет на руските войници и български опълченци, загинали през освободителната Руско-турска война от 1877-1878 г.