0

Б лагой Иванов - Багата ще се завърне в октагона след близо 2-годишно отсъствие след загубата си от Аугусто Сакай през май 2020 г. Сега българинът ще се изправи срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. 

Благой Иванов - Багата ще се завърне в октагона след близо 2-годишно отсъствие след загубата си от Аугусто Сакай през май 2020 г. Сега българинът ще се изправи срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. 

Двамата ще се срещнат на събитието UFC, което ще се проведе на 7 май. Сблъсъкът все още не е потвърден, но се работи по финалните детайли около организацията му, съобщиха от bjpenn.com.

Припомняме, че Благой наскоро тренира с бившия хегемон в тежка категория на UFC Кейн Веласкес, а преди това беше част от спарингите на настоящия шампион при най-тежките - Франсис Нгану, за шампионския сблъсък със Сирил Ган.

Очаква се Багата отново да влезе в ролята на наставник и може би спаринг на Кубрат Пулев в подготовката за боя му с бившия UFC шампион Джуниор дос Сантос на 26 февруари в Хюстън (САЩ), когато Кобрата ще защитава пояса си "Триад Комбат".

Маркос Рожерио де Лима има баланс от 19 победи, 1 равенство и 7 загуби в ММА, а миналата година спечели и двата двубоя, в които участва - срещу Морис Грийн с решение през май и с нокаут след едва 32 секунди срещу Бен Ротуел на 13 ноември.