0

Ц СКА и още куп клубове (виж карето по-долу) официално издигнаха кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Изборите ще се проведат на 18 март, за когато е насрочен конгрес. „Армейците“ застанаха зад претендента и на предишните избори през октомври, когато Борислав Михайлов инфарктно успя да спечели с минимална разлика.

ЦСКА и още куп клубове (виж карето по-долу) официално издигнаха кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. Изборите ще се проведат на 18 март, за когато е насрочен конгрес. „Армейците“ застанаха зад претендента и на предишните избори през октомври, когато Борислав Михайлов инфарктно успя да спечели с минимална разлика.

Самият Бербатов официализира кандидатурата си на пресконференция, на която отново отправи куп нападки към сегашното ръководство на централата. Той призова за феърплей и настоя всички останали кандидатури за президент да бъдат обявени максимално бързо, за да се получи качествен дебат.

„Аз официално пак съм кандидат за президент на БФС, сподели Бербатов. - Бих искал да помоля хората, които също имат желание като моето, да излязат и да го заявят това желание, за да знаем кои ще са кандидатите. Всеки със своя екип да представи плановете и програмата си. Нашата програма е същата, търпи подобрение, търпи добавки. Би било хубаво настоящият президент на БФС да излезе в неплатен отпуск, за да може съревнованието да е честно“.

Бербатов също така изрази опасения, че централата готви отмяна на изборния елемент в конгреса.

За целта се притискат множество клубове в цялата страна.

„Да не би да се подготвя някакъв ход на БФС, чрез който да отменят Конгреса? Не би било морално правилно. Компетентните органи бяха сезирани и на миналия конгрес, сега пак са сезирани. Колкото до провеждането и организацията на самия конгрес - очаквам да не спринтирам отново по стълбите надолу в зала 1 и да се опитвам да прокарвам идеи, които трябва да са ясни и да присъстват от първата минута. Не е моя работа това да се боря с водещия и да обяснявам какво е правилно и кое не. Искам делегатите да могат да вземат думата, не да бъдат заглушавани от водещия. Аз също мога да се блъскам и да викам, но не искам да слизам до това ниво“, заяви още той.

Клубовете зад Бербо

ЦСКА, Пирин (Благоевград), Ботев (Враца), Марица (Пловдив), Беласица (Петрич), Кариана (Ерден), Вихър (Елов Дол), Ветрен, Венци (Искър), Тунджа, Стралджа, Спартак (София), Шурданица, Русокастро, Победа 2013, Пирин (Гоце Делчев), Олимпия (Шумен), Ком (Берковица), Карнобат, Камено, Черно море – Мания, Дреновец, Черногорец (Ноевци), Женски футболен клуб Бургас, Балкан (Варвара), Балкан (Белоградчик), Атлетик (Каблешково), Аполон (Сливен), Алтай (Карагеоргиево), Долно Езерово, Чавдар (Бръшляница), Пъстрина 2012, Ботев (Кобиляк), Сините камъни 2013 и Локомотив (Каспичан).