0

Л окомотив (София) победи по изключително драматичен начин Спартак (Варна) с 3:2 в “Надежда”. Двата тима си спретнаха интересен двубой, като на два пъти домакините излизаха напред в резултата, но “соколите” успяваха да се върнат. Във финалните секунди обаче се получи истинско зрелище с непредвидим обрат, който донесе трите точки на домакините от София. Иначе двубоят бе исторически от гледна точка на това, че за пръв път имаше осветление на стадион “Локомотив”.

Срещата ще се запомни и с отменения червен картон на Здравко Димитров, дошъл след преразглеждане на ситуацията от главния съдия Кристиян Колев с ВАР. Системата за видео наблюдение се намеси решително и в продължението на мача, за да се стигне до отсъждане на дузпа за столичните „железничари“.

В 25-ата минута Димитър Митков откри резултата в полза на домакините с глава след центриране на Симеон Славчев. Само пет минути след това обаче Румен Руменов изравни в дебюта си за "соколите", пращайки топката между ръцете и краката на Александър Любенов. 

Минута преди края на редовното време на първото полувреме Антонио Вутов отново даде аванс на Локо София след страхотен удар от около 20 метра.

В 52-ата минута Спартак Варна за втори път в мача изравни, след като Божидар Васев засече с глава центриране на Виктор Митев. 

Драмата стана пълна в 102-ата минута, когато Димитър Митков отбеляза шестия си гол от началото на сезона от дузпа, отсъдена за нарушение на Иван Дичевски срещу голмайстора на домакините. По този начин Локо София триумфира в страхотния двубой, завършил с 5 гола. 

С успеха столичните „железничари“ събраха 12 точки и изпревариха Левски на 8-ото място във временното класиране. Спартак Варна пък остава последен със само точка в актива си.