0

Ц СКА загуби дербито с Левски. Проблемът е, че го направи, след като игра безобразно слабо. "Червените" сякаш нямаха желание, хъс и дори идея за победа. Тимът на старши треньора Саша Илич изигра именно срещу "сините" най-слабия си мач. Казват, че играеш, колкото ти позволява съперника, но в случая ЦСКА не показа нищо от емблематичното си ДНК, което повелява атакуващ и красив футбол, на който единствената цел е победата.
Истината е, че при Саша Илич "червените" не показаха блясък в нито една среща в Първа лига. Да, преди дербито с Левски отборът побеждаваше, понякога и убедително като резултат, но не и демонстрирайки впечатляваща игра.
Има поне 7 начина ЦСКА да тръгне нагоре в конкретната ситуация на "Армията", пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Ето ги и тях:

Саша Илич най-накрая да напипа състава

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич върти състава от първия си мач, в който беше начело на тима. Това беше логично в началото, но впоследствие си стане проблем, защото доста време, след като пое ЦСКА, Илич така и не е избистрил титулярната си единадесеторка. Стига се дотам, че категоричен атакуващ халф като Лазар Тофегджич се праща на крилото (това се случи за последно в дербито с Левски), където дългото и не особено повратливо тяло на играча изглежда нелепо.

Сръбският треньор да залага на тактика, отразяваща ДНК-то на клуба

ЦСКА винаги се е стремял да играе атакуващ и красив футбол. Това е запечатано дълбоко в ДНК-то на отбора, който има славна история и в България, и в Европа. При Саша Илич обаче не може да се каже, че "червените" залагат на атакуващ футбол дори и срещу отборите с етикет "средняци" на "Армията". В понеделник Пирин Благоевград гостува на ЦСКА, а ако няма някаква генерална промяна, Саша Илич ще разчита на гол след статично положение, грешка на съперника или някоя епизодична постепенна атака.

От началото на сезона най-успешният мач на тима е в Дъблин, където беше победен Сейнт Патрикс. ЦСКА нямаше алтернатива в тази среща, след като изгуби с 0:1 в София, и заложи изцяло на атаката. Това доведе до победа с 2:0 и продължаване напред след единственият подобен обрат в историята на българския футбол. Значи може, нали.

За останалите четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"