0

Т рудно е да обобщаваме настроението на милиони, но все пак може да предположим, че левскарите трябва денонощно да се питат къде и кой най-вече сбърка, за да изпращат сезон, в който най-стойностното им постижение ще е участие в баража със седмия. И това на фона на игровото си превъзходство над настоящия лидер в класирането, когото победиха с 2:0 през есента, а изпуснаха дузпа в края при 0:0 през април.

Да не говорим, че Левски определено не е отстъпваше кой знае колко и на Лудогорец и успя да му вземе четири точки с две нулеви равенства. „Сините“ нямаха късмета да ликуват със Суперкупата, след като в голям период от мача за този трофей надиграха 11-кратните шампиони и загубиха с дузпи.

Левски все още има разпознаваем облик с добър баланс в титулярния си състав. Ако през зимата Георги Миланов не бе останал в ОАЕ, отборът със сигурност може да събере поне още 6 или даже 9 точки над настоящия си пролетен актив.

Това нямаше да стигне за много, но към момента щеше да означава спокойствие на третото място и хладнокръвие преди двете най-големи дербита за феновете – с Лудогорец и ЦСКА. Не липсата на един от лидерите обаче е голямата причина за горчилката.

Целия материал четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"