0

П редстоящият концерт на Андреа Бочели на Националния стадион ще предизвика уникална ситуация в родния футбол. "Мач Телеграф" научи, че най-вероятно първото за сезона вечно дерби Левски - ЦСКА, което е насрочено за уикенда - 14-15 септември също на "Васил Левски", или ще бъде преместено да се играе на "Герена", или ще бъде отложено за самия край на годината. Италианското величие трябва да пее на 14 септември, събота. Националният стадион е запазен от организаторите няколко дни преди това, както и ден по-късно, което прави невъзможно приемането на мач №1 у нас.

Към днешна дата е по-вероятно срещата от 8-ия кръг на Първа лига между "сини" и "червени" да се проведе в устието на Перловската река по график. При това положение обаче на "Герена" няма да бъдат допускани фенове на ЦСКА, както е предвидено в последните разпоредби на БФC.

Никога досега в съперничеството между двата гранда не е имало шампионатен сблъсък, по време на който трибуните са били затворени за някоя от агитките.

Реципрочно, "червените" ще имат право да избират дали да пускат запалянковци на Левски в мача през пролетта. Тогава те ще домакинстват на стадион "Васил Левски", който реално не се води собствено съоръжение (б.р. – „Българска армия” е разрушен и е в предстроежен етап), и ще имат право, ако искат, да пуснат билети и за "сините". Това обаче едва ли ще се случи, ако първото дерби за сезона действително се изиграе само пред домакинска публика.

Далеч по-малка е вероятността двубоят да бъде отложен, защото единственият свободен уикенд до края на годината е този на 21-22 декември. Преди това Първа лига ще приключи 2024-та на 7 декември с 19-ия кръг, но на 13-16 декември ще се играе турнирът за Купата на България. Мачът Левски - ЦСКА няма как да се вмести през седмицата, защото полицията не иска да го охранява.

Още новини в аванс - в днешния брой на "Мач Телеграф"