0

Ф утболистът на ЦСКА 1948 Антонио Вутов сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща с ЦСКА в Бистрица днес. Той е на мнение, че ще бъде труден двубой, но ще бъде радостен, ако успее да вкара гол, който да се окаже решителен за крайният изход. 


- Какви са очакванията ти за предстоящата среща и мислиш ли, че ще успеете да се поздравите с победата?

- Ще бъде труден двубой. Надявам се да успеем да вземем трите точки в срещата. Всеки ден тренираме и настройката ни преди всеки един двубой е, че излизаме за победа. Няма значение кой е противникът, ние излизаме за успех във всяка една среща. 

- По-различна ли е подготовката и нагласата за този двубой?

- Не бих казал, че е с нещо по-различна от тази за всеки друг мач. Подготовката за всички срещи е една и съща. Гледаме на видео играта на противниците. Анализираме играта им и следим силните и слабите им страни. През седмицата се готвихме по стандартен начин. Този мач няма да е с нищо по-различен от всеки друг.

- Зарядът е по-голям за този сблъсък. Това добре ли е?

- Хубаво е, когато дадена среща има заряд. Наясно сме, че това е много важен двубой. Те се борят за първото място, а ние имаме свои цели, които да преследваме. Надявам се да стане хубав двубой с много футболни аргументи. Запознати сме с това, което ни очаква и се надявам да успеем да ги победим. 

- Какви са целите пред вас до края на сезона?

- Целта е да успеем да вземем квота за европейските клубни турнири. Най-добре е да го направим през Топ 6 и да го постигнем от там. С оглед на ситуацията в калсирането не изключваме възможността да го постигнем през седмото място. Ако не успеем да влезем в първата шестица ще се стремим да сме седми. Според мен ще сме сред първите шест отбора. След това ще видим дали ще се преборим. Това са сметки без кръчмар. Ние играем във всеки един двубой за трите точки. За Купата на България отпаднахме и затова сме изцяло концентрирани за първенството. 

- Тези две последователни поражения от Лудогорец натежаха ли ви по някакъв начин?

- Натежаха може би само психологически. От мачовете с Лудогорец ние можем само да спечелим. Те са 12 години шампион на България и ние можем да сверим срещу тях до къде сме стигнали с развитието си като отбор. Това е. От тези срещи можеш само да извличаш полза.

- Това, че ви напуснаха доста ключови фигури доведе ли до някакъв дисбаланс в отбора?

- Ние имаме добра бройка футболисти в редиците си. Промениха се може би възгледите на изграждане на играта. Виждаме, че се налагат доста млади момчета. Напуснаха ни доста добри футболисти, които бяха в основата. Георги Русев и Ивайло Чочев вече не са с нас. Като гледам стратегията ще се налагат млади момчета. Дано покрай нас по-опитните те да могат да израстват като играчи.

- Ти си сред най-опитните в отбора. Показваш ли на по-младите някои неща? Помагаш ли им със съвети?

- Понякога им показвам някои неща. Обяснявам им кое трябва да се направи по-различен начин. Когато мога и трябва да ги посъветвам с нещо го правя.

- Как е настроението в отбора? Разбирате ли се?

- Да, всичко е наред. Работим много и се стараем. Влагаме се много в тренировките и по време на мачовете. Само тренировъчния процес може да те бута напред в първенството. Това си го говорим с момчетата и се стараем да се подобряваме с всеки един изминал ден. Ако не се влагаш в тренировките след това на мачовете няма как да се представяш на добро ниво.

- Как се работи с млад специалист като Николай Панайотов?

- Работим доста добре. Той има по-модерни виждания за играта от някои по-опитни треньори. Разбирам се перфектно с него. Той е много съвестен и добър човек, освен и перспективен специалист. Нямаме никакви противоречия и изпълняваме това, което той изисква от нас. Не сме имали пререкания никога. Стараем се каквото ни каже да го изпълним. 

- От началото на полусезона натрупахте няколко мача без победа. Загубихте и Суперкупата. Това води ли до някакво напрежение?

- Не бива да навеждаме главите дори за миг. Трябва да гледаме напред и да се стараем да излезем от тази ситуация. Това ще се случи само с тренировки и с победи. Това остава в миналото и гледаме напред. Сега ни предстоят два тежки мача. Не бива да сваляме гарда дори за секунда.

- За теб по-различен ли е предстоящият мач, защото все пак си юноша на Левски?

- Не бих казал, че този двубой е с нещо по-различен за мен. Срещу този съперник съм изиграл доста мачове вече. Това е просто поредната такава среща. Определено ми е сладко, когато ги побеждавам. Дано успея да вкарам гол. Ще бъда доста радостен, ако това се случи.

- Как ще коментираш конкуренцията през този сезон в първенството?

- Определено е доста сериозна. Виждаме, че много отбори на хартия са по-слаби, но на терена нещата не изглеждат точно по този начин. Когато стане ясно кои отбори ще са в първата шестица ще бъде много интересно. Ако и ние сме сред тях ще бъде много интригуващо. Ще е много любопитен и сблъсъка за титлата, и дали до последно три отбора ще са в битката за нея. Голяма част от мачовете минаха, а Черно море продължава да е в челото. Те имат силен състав и се вижда плода от работата на треньора Илиан Илиев. Имат гръбнак в отбора от качествени играчи, които са заедно от години. Представянето им е доста силно към момента. Няма нищо нелогично в това.