0

Ц СКА и Арда завършиха 0:0 в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Ремито остави ЦСКА на трето място в класирането с 29 точки, докато Арда е шести с 24 точки.

Гостите от Кърджали изиграха отличен мач на стадион "Българска армия" и може да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки след пропуски в края на Станислав Иванов и Преслав Боруков.
Първото полувреме бе равностойно, като гостите от Кърджали имаха леко предимство при владеенето на топката, но по-добрите ситуации за гол бяха в полза на ЦСКА.

В 18-ата минута Тобиас Хайнц стреля на сантиметри от вратата на Анатоли Господинов, а в последните минути домакините се активизираха и създадоха добри ситуации за попадение.

Дюкенс Назон стреля опасно но в обсега на Господинов, който изби, а в 40-а минута Енес Махмутович изпусна най-добрата ситуация за ЦСКА до почивката, след като бе оставен непокрит в наказателното поле, но с глава стреля в аут.

Две минути преди края на първата част Матиас Фаетон на два пъти стреля опасно, но отново Господинов бе на своето място и отрази.

Втората част започна с отлична ситуация за Арда, но Станислав Иванов стреля право в тялото на вратаря Бусато и не успя да завърши с попадение.

"Армейците", които в този мач излязоха с третия си екип в черно, отговориха с удар на Тобиас Хайнц, който след рикошет излезе в корнер, пише БТА.

Влезлият като резерва Майкъл Естрада имаше отлична възможност в 70-а минута, след като проби в наказателното поле и след удара му топката рикошира в играч на Арда и срещна левия страничен стълб.

Арда бе близо до трите точки в 78-а минута, когато след отлична атака Станислав Иванов се озова на стрелкова позиция, но не успя да преодолее Бусато. В 86-а минута и Преслав Боруков пропусна да донесе победата за гостите, след като стреля на сантиметри покрай гредата