0

Р ъководството на футболен клуб Арда (Кърджали) обяви поредно ново попъление. Договор за три години с тима подписа Окезие Принц Ебенезер от Нигерия, който идва от арменския Ноа.
След преминаване на задължителните медицински изследвания Окезие се срещна със спортния директор Ивайло Петков и двете страни парафираха контракта.

Ебенезер, който е роден на 28 февруари 2001 г. и е висок 179 сантиметра, играе на поста ляв защитник. Преди дни играчът взе участие в контролите срещу ЦСКА 1948 II и Локомотив София. През последната година Окезие Ебенезер има изиграни 31 мача с екипа на Ноа.

В същото време се разбра, че опитният офанзивен халф Димо Бакалов става поредното ново попълнение в селекцията на Етър за новия сезон. Футболистът и клубът подписаха договор и Бакалов се включи веднага в подготовката на „болярите“.

Той е роден на 19 декември 1988 г. в Сливен. Като играч на Лудогорец има пет шампионски титли, две Купи на България и две Суперкупи, през сезон 2022/23 носи екипа на Локомотив (София).

34-годишното дясно крило изигра общо 36 мача за „железничарите“, вкара 4 гола и направи една асистенция. В кариерата си до момента е играл още за Сливен, Лудогорец, Локомотив (Пловдив), Берое и Царско село.

Димо Бакалов е осмият нов при “болярите” това лято след Владислав Найденов, защитника Илкер Будинов и вратаря Дамян Христов, френския халф Шано Буколда, Денислав Ангелов и Мартин Николов от Септември, Ивайло Димитров от Локо (Пловдив).

“Приех офертата на Етър и вече съм футболист на “виолетовите”. Отборът е изграден от млади състезатели, от по-опитни футболисти и качествени чужденци. Ще намерим добрия синхрон и трябва заедно да постигнем поставената цел, а тя е затвърждаване в efbet Лига!”, заяви след подписването на договора си Димо Бакалов пред клубния сайт.