0

Без никакво съмнение носталгията излиза на преден план, когато стане дума за капитани и в спомените нахлуят кадрите, в които лентата е на ръката на Джеки Димитров, Наско Сираков или Боби Михaйлoв. 

Сега обаче ситуацията е съвсем различна и лентата е с много по-девалвирала стойност. Тя често се прехвърля от ръка на ръка, като до голяма степен причина за това е все по-честата ротация в съставите на отборите, които участват в евротурнирите, както и трансфери след като сезонът е стартирал. 

Рекордьор по различни играчи, носещи лентата в мачовете за първенство през есента, е Лудогорец със 7 различни футболисти, пише днес в. "Мач Телеграф". Най-често са го правили Бърнард Текпетей и Пьотровски – по 5 пъти, контузеният на няколко пъти Недялков бе три пъти, а останалите са Георги Терзиев, Игор Пластун, Пад и Десподов.

Левски и Левски и Ботев Враца пък се довериха на по шестима различни лидери. През миналия сезон тогавашният треньор на „сините“ Мъри Стоилов се довери на принципа си с лентата да е вратарят, независимо, че това бе 17-годишният Пламен Андреев. Впоследствие Ники Костов я даде на Андриан Краев, което пък накара Ивелин Попов да поиска да напусне „сините“ и да премине в Етър. Той все пак носи лентата в един мач на столичани, а след това я взе при „канарчетата“ и така се оказа единственият, който бе капитан на два отбора през настоящия сезон. 

Целия текст четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"