0

З а халфа на Локо Сф Антонио Вутов предстоящият в събота мач с Левски е много по-специален. Защото той не е само юноша на „сините“, а беше излъчен да постави капсула на времето в началото на строежа на сектор „А“ на „Герена“ през 2013 г. След това кариерата на Вутов се разви доста странно. Той премина в италианския Удинезе, но не игра за мъжкия тим на „черно-белите“, а бе отдаван под наем в Козенца, Лечев и Ботев Пд.

Последва още един престой на „Герена“, преди той да премине перманентно в Ботев Пд. С „жълто-черните“ спечели Купата на България през 2017 г., а през 2020 г. пое отново към чужбина, в случая – подписвайки с унгарския Мезьокьовешд. През миналото лято записалият 2 мача за България Вутов се завърна в София, но не на „Герена“, а в Локо Сф. Малко преди двубоя между Левски и „червено-черните“, 26-годишният футболист даде интервю за „Мач Телеграф“.

- Антонио, здравей! Какви са ти очакванията за предстоящата среща с Левски?

- Очаквам да стане един добър мач за нашия отбор. Трябва да спазваме тактическа дисциплина. Ако можем да вземем нещо от „Герена“, ще е добре дошло. Ще бъде трудно, защото Левски е в подем, но ние не отиваме обречени.

- Равенството успех ли ще е на „Георги Аспарухов“?

- Мисля, че всяка една точка взета на „Герена“ е успех за всеки един отбор.

- Успяхте ли да се запознаете с техните силни и слаби страни?

- Да, наясно сме с техните силни и слаби страни. До мача има още време и ще се направят още анализи върху тяхната игра. Ние сме запознати с начина им на игра по принцип, защото в Левски играят конкретни футболисти. Скамейката им не е особено дълга. Мисля, че няма с какво да ни изненадат. 

- Скандалите, които се вихрят на „Георги Аспарухов“ могат ли да повлияят на изхода на мача според теб?

- На изхода на мача не ми се вярва да повлияят. Може да повлияят на техните играчи, ако те са наясно какво се случва. 

- Победихте ги с 3:2 по-рано през сезона в „Надежда“. Може ли Локо Сф да триумфира и на „Георги Аспарухов“?

- Ние ги победихме, когато играеха най-добър футбол и бяха в най-силната си форма според мен. Така, че отиваме, за да се борим с тях и трябва да покажем нашите достойнства. Ако сме по-добрите, защо да не ги победим!

Цялото интервю четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"