0

23-годишният украински нападател на Черно море Евген Сердюк бе избран за играч на мача за двата си гола срещу Локомотив София. Той посвети попаденията си на своето семейство и на украинските военни, които бранят родината си срещу руските нашественици.

„Благодаря на всички в отбора, че се адаптираха и победихме. Посвещавам двата гола на военните в Украйна и моето семейство“, каза украинският нападател.

За него помощник-треньорът на Черно море Петър Костадинов, който води отбора вместо наказания Илиан Илиев, каза: „"Можем само да му свалим шапка на Сердюк. И баща му, и брат му са били мобилизирани в украинската армия. Вчера му се обадиха да му кажат. После той ни разказва на нас страшни неща от Украйна. Така че мога да кажа - голям респект за него". 

За мача Костадинов изтъкна, че не е трябвало да се играе на снежния терен и при непрекъснат снеговалеж на ст. „Васил Левски“.

"Наистина няма какво да коментираме чисто спортно-технически. Битка, борба и мога само да поздравя нашите футболисти, че на този терен предоставиха точно това. Повратният момент беше пропуснатата дузпа от Локомотив. Ако я бяха вкарали, мачът можеше да отиде в друга посока. Но като цяло – въпреки че победихме, днес футбол не трябваше да се играе. Това беше всичко друго, но не и футбол. А футболът е за феновете.

От нашия отбор не бих отличил само опитните, които знаят какво да правят. Всички се представиха супер за условията, които ни предложи стадион "Васил Левски". Да, опитът си казва думата, но нашият отбор обича да играе футбол, да държи топката, а днес имаше само едно изритване, и каквото се случи.

Треньорът на Локо София Иван Колев заяви, че отборът му не е бил подготвен за такъв мач, но не търси оправдание в това. "Много боли от такива загуби. И мачът с Пирин буквално бяхме излъгани от два корнера. За този мач ние проведохме друга подготовка, готвихме се за друг мач. Това, което се случи, беше напълно различно. 

Премина се към вариант с ритане напред, борба, не бяхме подготвени за това нещо. Но и Черно море не са били, уверен съм“, започна Колев, като призова журналистите да обърнат внимание на 100 процента фаул преди първия гол на Черно море.

"Искам да видите, че преди първия гол на Черно море има 100 процента фаул срещу Октавио Мантека. Можете да попитате когото искате, в това число и четвъртият съдия. Този фаул не се отсъди, стана атака за тях и гол. 

После вторият момент е пропуска от дузпа на Илия Димитров и това повлия много. И докато се върнем в мача, получихме и втори гол. А третия гол не искам да го коментирам, защото е пълен абсурд.

Да, наистина за нас това е трета пропусната дузпа през това първенство. Ние имаме дузпаджия, но Илия Димитров поиска да изпълни и това е. Така се стекоха нещата.

Специално защитниците на Черно море се ориентираха много добре, чистеха безкомпромисно. Нямаше халфове, нямаше изнасяне, нямаше разиграване. И тези грешки – и на съдията, и нашите, решиха всичко. Не мисля, че мястото в класирането има значение. Всички играят надъхано и подготвено. При всички отбори явно подготовката е преминала много добре", каза още Иван Колев.

С два гола на украинския нападател Евген Сердюк Черно море заби Локомотив София дълбоко в снежната преспа на ст. „Васил Левски“ (ВИДЕО)