0

Н аставникът на Левски Станимир Стоилов бе бесен след дербито с ЦСКА, завършило без голове на стадион „Васил Левски”. Специалистът бе видимо ядосан от факта, че главният рефер Валентин Железов не е взел решение да прекрати мача след първоначалното прекъсване в 15-ата минута и той да се доиграе 24 часа по-късно.

"Футбол се игра 10 минути. Нашият отбор започна със самочувствие, агресивно, контролирахме нещата, но после стана повече битка и единоборства. След 15-ата минута нямаше футбол. Омръзна ми да се занимавам със страхливи хора, на които им се плаща да взимат правилни решения за футбола. Който и да беше победил, нямаше как да кажем, че това е било футбол. След прекъсването му казах на съдията, че това не е терен за футбол. В България никой да взима решения, за това, което му се плаща”, коментира Мъри Стоилов.  

„Мисля, че от понеделник нашият клуб алармира да се включи отоплението на националния стадион. След като има снеговалеж, прекъсваш мача и се доиграва 24 по-късно. Трудът ни отиде изцяло на вятъра. Играхме 15 минути, а след това виждате какво стана. Отдавна казахме, че първенството ще почне след 10 май. Ако на хората им харесва да играем снежни точки, ще играем. Какво можем да коментираме днес.

Почти 45 минути с човек по-малко проявиха старание. Но исках да ги видя как ще играем на прекрасен терен. Нашите млади момчета щяха да играят добър футбол.

Аз като треньор и феновете искахме да видим дали сме готови да играем срещу първите два тима от класирането. Преди три месеца на Царско село, когато хората бяха сложили червени линии казаха, че ВАР на работи. Аз исках да гледам футбол и да видим кой е по-добър на терена”, каза още той.