0

С лавия запази преднината си на върха в класирането на втората четворка в Парва лига, след като "белите" стигнаха до пестеливо равенство 0:0 срещу Арда Кърджали в София.

Двата отбора изиграха муден мач на стадион "Александър Шаламанов" и положенията за гол бяха кът. Първата по-опасна ситуация се разви в наказателното поле на Славия в осмата минута, когато Абубакар Тунгара промуши топката зад гърба на защитата отдясно и центрира, но Натан Гасама я изби пред вратата. Последва удар на Илия Юруков, който бе блокиран от Емил Виячки, пише БТА.

Капитанът на гостите Алекс Петков пък имаше шанс да стреля с глава след ъглов удар в 16-ата минута, но не успя да уцели вратата на Николай Кръстев от около шест метра.

Славия създаде най-чистото си положение в 72-та минута и бе много близо до откриване на резултата. Тони Тасев центрира от статично положение отдясно и Ерол Дост спечели високата топка, изпращайки я към далечния ъгъл. Тя обаче срещна гредата и нулевото равенство се запази.

Последното положение за Арда бе пропиляно от Светослав Ковачев, а Славия бе много близо до победен гол в четвъртата минута на добавеното време. Умар Сако не успя да изчисти върната топка и Владимир Николов подаде в наказателното поле за Христо Попадийн, чийто удар обаче бе блокиран и така се стигна до крайното 0:0.

През сезона Славия и Арда си размениха по 1:0, а днешното равенство запазва разликата от седем точки в полза на "белите" в битката за седмото място. То дава право на плейоф за Европа, а Славия може да бъде достигнат само от Арда.

По-късно днес Ботев Пловдив е домакин на Локомотив София, който изостава с осем точки от Арда. "Канарчетата" са последни във втората четворка с още шест точки зад Локо.