0

Р ъководството на Ботев Пд вече е влязло в контакт с Георги Дерменджиев за мястото на освободение Желко Копич, пише в днешния си брой вестник „Мач Телеграф“.

Пловдивчанинът е свободен, а има повече от богата визитка, като е участвал два пъти в групите на Шампионската лига, три пъти е шампион на България, като е водил Лудогорец, Левски и за последно националния тим. Мнозина дори казват, че той е един от архитектите на успеха на разградчани.

Иначе шефовете на Ботев Пд са обсъждали и друго име, свързано с „орлите“. Става дума за Станислав Генчев. Той е бил обсъждан за поста още след раздялата с Азрудин Валентич, но тогава ръководството избра да се довери на друг чужденец – Желко Копич. Оказа се обаче, че хърватинът, водил и гранда Динамо Загреб, не успя да вдигне „канарчетата“.

Макар и млад треньор, той вече има успехи, най-вече с Лудогорец, а освен това настоящият му отбор – Локо Сф, показва много добро лице. Само ще споменем, че дори и с по-ограничен ресурс „железничарите“ направиха много силна есен, като победиха Лудогорец и Левски, а освен това направиха две ремита с лидера ЦСКА. Освен това „червено-черните“ са на 1/4-финал за Купата на България, а ще зимуват на 8-о място с 26 точки и с реален шанс на пролет да атакуват Топ 6.