0

Lалери Божинов е атрактивен събеседник за медиите днес, когато е играещ помощник-треньор на Септември, а сайтът „Трансфермаркт“ изчислява на 25 000 евро сегашната му трансферна цена. За справка – на 31 януари 2001 г. Лече подаде младото си лъвче Божинов за 14 милиона евро на Фиорентина, а през август 2007 г. Манчестър Сити плати за него на „виолетовите“ 8 милиона евро.

Днес Божигол триумфира с атракции и бисери в социалните медии, като в Инстаграм има почти 100 000 последователи.

Пред Gong.bg Божинката даде интервю, в което изсипа куп комплименти по адрес на треньора на Левски Мъри Стоилов. По думите му Стоилов е премахнал предателите от "Герена" и, че за него Мъри е президент и премиер на държавата и Левски. И че капитанът Николай Михайлов, когото в свое стори в Инстаграм след 1:0 над Хамрун нарече галено „Жаби гол“, е инатът, лидерът, който държи съблекалнята на „сините“.

„Инати ли сме в живота, ние ще успеем. Феновете на Левски са инати, Мъри Стоилов също му казал (на Жаби гол - Михайлов) след мача с ПАОК, че е инат и това ми харесва“, споделя Божинов.

„Той набива ината си в главите на футболистите, затова има успехи и затова ще продължава да го прави. Когато искаш, когато го желаеш, не говорим за пари, а за сърце, душа. Най-вече тук (сочи в главата).“

Според него Станимир Стоилов е изправил отбора на Левски със сърцето, душата и ината. „Виждате какво прави без пари, а си представете, ако има пари какво ще е. Тук става въпрос за много ходове напред, а той е голям играч. Ако играе шах или покер, ще е много голям играч (смее се). Мъри е със светлинни години пред останалите и с много ходове пред останалите колеги и отбори, с които играе. Без да обиждаме никой“, отбеляза Божигол. 

Той, обаче, не вижда как Левски или друг отбор от Първа лига, би детронирал шампиона Лудогорец, освен ако „орлите“ сами не се провалят.

„Всичко е в ръцете на Лудогорец. Ако аз съм шампионът 11 години поред, всичко зависи от мен. Говорим за футболисти, в които г-н Домусчиев инвестира, базата, стадионът, всяка година играят в Европа. Всичко си зависи от клуба, от собственика г-н Домусчиев, от футболистите, които взима. Той има възможността да си купува качествени играчи и да инвестира в развитието на клуба. Така че, всичко зависи от него. Но на този етап, моето желание е моят любим Левски да спре хегемонията. Топката е в ръцете на Лудогорец. Който направи по-малко грешки, той ще е шампион.“

Божинов се обясни във вярност и любов към Левски, убеден, че „сините“ ще играят в групите на Лигата на конференциите. „Хората да са наясно, феновете да са наясно, че не съм предател и няма да предам Левски. Всичко, каквото съм имал, съм давал мило и добро за клуба и феновете, защото Левски е бил на това дередже заради предатели.

Историята говори, че Левски е бил предаден. Сега, когато няма предатели, всичко е благодарение на този магьосник, генерал, президент, премиер Мъри Стоилов. Той за мен е България, той за мен е Левски, заедно с феновете. Той за мен е президент и премиер на държавата и на Левски.

Благодаря на този човек! Не му правя четки, нито ми плаща Мъри Стоилов, нито аз получавам нещо. Напротив, този човек дойде при мен и ми каза, че не вижда футболните качества, които мога да му дам. Много други хора на мое място щяха да го плюят, да говорят против този човек, а аз от първия ден съм зад него и ще продължавам да съм зад него, каквото и да става.
Нито получавам пари от Мъри Стоилов, нито ми дава нещо. Аз говоря истини, откровеност, честност, лоялност. Това, което той го прави, няма как да не му върнеш по същия начин. 
Така че, Мъри, благодаря ти за това, което правиш, направи за Левски и за това, което ще правиш. Успех на теб, на феновете, на отбора, на момчетата и нека продължи тази "Синя приказка"! Левски е вечен!“, възкликва Божигол пред Gong.bg.