0

Г оляма чест оказаха домакините от Бетис на Лудогорец. На красивия стадион гордо се вееше българския флаг, който приветстваше делегацията на Лудогорец. Рядко наш том се радва на подобна привилегия. Инапе на "Бенито Виямарин" имаше флагове на Испания, Андалусия и УЕФА.

"Щастлив, че всички футболисти са здрави. Доминик Янков също е с нас. И Иван Йорданов излезе в предишния мач, но и той е по-добре вече", обяви Анте Шимунджа на пресконференцията си на испанска земя.

"Бетис играе технически футбол на много високо ниво и с много притежание на топката се опитват да намерят пространството между линиите, играят добър атакуващ футбол. Така че ще бъде доста по-различно от нашия последен съперник - Рома и ние знаем, че италианския и испанския футбол се различават. Не знам те какво мислят. Те правят ротации, имат няколко контузии, какъв е техният план не знам. Бетис имат много качествен отбор. Въпреки контузиите играта им не се променя, играят по един и същи начин и в Европа и испанския шампионат", допълни той

"Ние гледахме видео на съперника. Трябва да изпълняваме плана на треньора. Нека да видим утре. Аз казах и за мача с Рома, това е не само голяма победа за Лудогорец, а и за българския футбол като цяло. Да се надяваме, че ще вземем победа и да, има негативни резултати срещу испански отбори. Не аз спечелих мача, ние спечелихме мача, играчите свършиха основната работа на терена. Те следваха стратегията, тактиката и влагаха огромни усилия във мача. Това е победа за всички нас, играчите и целия клуб", допълни пък Кирил Десподов, който бе до него.

Най-важното за един треньор е да може да прави ротации. При толкова много мачове най-важно е да има широк състав. Имаме някои проблеми с Набил, Виктор Руис и Сабали, които са с мускулни контузии. Ще разчитаме на тези, които играят още от самото начало на кампанията. Сабали няма да участва в нито един от следващите ни два мача", заяви пък треньорът на Бетис Пелегрини пред медиите.

"Лудогорец  печелят титлата във вътрешния шампионат и винаги излизат за победа. Участвали са в Шампионската лига и победиха силен отбор като Рома. Трябва да сме много концентрирани във фаза защита и да се опитате да ги изненадаме напред. Това е най-големият отбор в България. Те знаят как се играе футбол. В отбора има много чужденци, които придават изключително качество", допълни треньорът на Бетис.

БОГОМИЛ РУСЕВ, ИСПАНИЯ, НАШ ПРАТЕНИК