0

Ч ерно море постигна третата си победа от началото на сезона, надигравайки Берое като гост с 2:0 в мач от петия кръг на Първа лига. 

В герои за „моряците“се превърнаха Евгений Сердюк и Николай Златев, който отбеляза попаденията за гостите. Украинецът го стори в 26-ата минута от дузпа, при която пък Лукас Мартинс бе изгонен с директен червен картон. В 6-ата минута на добавеното време Николай Златев оформи крайния резултат след контраатака. 

С този успех „моряците“ се изкачиха на трето място във временното класиране с 9 точки, докато възпитаниците на Петър Хубчев остават на 10-а позиция с 4 точки.

„Не е лесна победа, вкарахме в продълженията при корнер за противника. Това, което ни помогна, е червеният картон. В това топло време накарахме противника да ни гони, коментира пред Diema Sport треньорът на Черно море Илиан Илиев. - Имахме и късмета да вкараме втори гол. Има какво да се желае, особено в офанзивен план. Важна победа, трудна. Радваме се на трите точки и сухата мрежа. Като вкараш и не допускаш, печелиш точки. Държахме мача под контрол.

Исмаил Иса тренира с нас и се подготвя. Ще решим докато е отворен трансферният прозорец“, каза още Илиев.

„Ако въобще можем да извлечем нещо от този мач, това е, че през второто полувреме стояхме дисциплинирано срещу много силен отбор, докато бяхме 10 човека и опитвахме да атакуваме“, коментира наставникът на заралии Петър Хубчев.

„Футболистите тренират добре, не съм забелязъл някой да се е отчаял. Аз очаквах тези моменти“, каза той относно лошата серия на своя тим.

„Няма възможност за други нови футболисти, освен Анисе. Кога ще заиграе за Берое е въпрос на документация. Документите му трябва да дойдат до сряда“, допълни Хубчев.

В следващия кръг Берое ще приеме Ботев Пловдив под Аязмото в битката за Тракия. Черно море пък ще домакинства на Пирин Благоевград.