0

Г олемият герой на ЦСКА 1948 при победата с 3:1 като гост на Локомотив Пловдив Ивайло Чочев бе много щастлив след успеха на тима си, дошъл след два негови гола и една асистенция. Той посвети попаденията на своята дъщеричка, която се появи на бял своя наскоро.

„За мен тези голове и тази асистенция идва в специален период. Тези два гола са за дъщеричката ми. Надявам се да продължа така и занапред“, заяви той. Чочев открои играта на целия отбор: „Поздравявам момчетата за себераздаването и характера на този труден терен. През седмицата тренирахме целенасочено за тяхната игра, следвахме указанията на треньорите и успяхме да се справим“.

„Първото полувреме имахме 2-3 ситуации, в които не успяхме да отбележим. Второто полувреме започнахме добре, радвам се, че успяхме да вкараме рано, след това отново да вкараме. Моята Цел не е да вкарваме голове, а искаме да трупаме точки“, каза Чочев относно развитието на мача. Той коментира и фактът, че не бе повикан от националния треньор Младен Кръстаич за мачовете с Гибралтар и Северна Македония: „Така прецени треньорският щаб. Поздравявам момчетата за двете победи, за доброто представяне. Моята цел е да играем добре и да трупаме точки, а когато селекционерът прецени, аз съм насреща“. 

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев също коментира победата с 3:1 срещу Локомотив Пловдив като гост. „Успяхме да стигнем до успеха с работа, която трябва да се покажем на мача. Случи се. Вкарахме повече от положенията. Комплексен мач“, каза Ел Голеадор. „И след загуба, и след победа, имаме начертана програма и работим. Следваме я. Знаем, че това е правилният път“, добави той. „Играхме срещу силен отбор, добре подготвен. Те също имаха ситуации за гол и отбелязаха един. Справихме се добре и се радвам, че спечелихме тези три точки. Радвам се за Ивайло Чочев. Не решавам за националния отбор и защо той не е повикан. Искам да поздравя всички момчета. Работихме много добре през седмицата и резултатът е налице. Продължаваме по същия начин. Дали играем срещу силен или слаб отбор, печелиш три точки. Въпросът е да прибавяме точки, точки, точки. Те са важни“, каза още Любо. „Предвиждаме се добре, бързо, сигурно, не ме притесняват мачовете извън София. Искаме да сме сериозен отбор, да радваме тези ,които ни гледат мачовете и да играем добре както като домакините, така и като гости“, завърши той.

Говори и наставникът на Локомотив Пд Алекасндър Томаш. „Играхме срещу противник, който има индивидуална класа и лукса да разполага с дълга скамейка. Неприятна загуба, но поздравявам футболистите си. До 40-ата минута бяхме отбора, който накара отбора на ЦСКА 1948 да играе по начин, по който не бе играл досега – с дълги топки. Имахме ситуации, но не успяхме да вкараме. След това имахме малки колебания, които ни разклатиха”, каза Томаш. „В България много бързо вдигаме играчите, и бързо ги сваляме. Момчетата ще правят грешки. Аз съм човек, който залага на млади. Тук е моментът да ги подкрепя и да се учат от грешките си, защото нищо фатално не се е случило. Класата струва пари. Играчите на почивката усетиха индивидуалната класа в противниковия отбор. Всичко е психология, но това е, с което разполагаме в момента”, каза още специалистът.