0

Ц СКА 1948 оглави класирането в Първа лигата след победа над Локомотив София с 2:0. Ивайло Чочев вкара осмия си гол от началото на сезона, а резервата Ангел Бастунов реализира второто попадение за "червените" през втората част.

ЦСКА 1948 е начело със 17 точки, следван от Черно море с 15.

Двата отбора завършиха мача с по 10 души след червени картони през първата част на Алекс Колев за ЦСКА 1948 и на Карлос Франса за гостите.

Двубоят на стадион "Витоша" в Бистрица премина под наслов "Мач на честта", наблягайки на "честния път", който двата отбора избраха да тръгнат от окръжните групи след фалита на двете дружества.

Локомотив първи бе близо до гол, след като във втората минута получи право да изпълни пряк свободен удар, но Димо Бакалов стреля встрани от вратата.

В 14-а минута отново Димо Бакалов стреля, но Наумов спаси, а при последвалото разбъркване гостите не успяха да нанесат завършващ удар.

Домакините останаха с човек по-малко в 21-а минута за удар без топка на Алекс Колев в лицето на Матеус Дуарте. Главният съдия Валентин Железов изгледа ситуацията с ВАР и без колебание изгони от игра нападателя на "червените".

ЦСКА 1948 - Локомотив София 2:0. Снимки: start-photo.bg
ЦСКА 1948 Локо Сф ЦСКА 1948 Локо Сф ЦСКА 1948 Локо Сф
28

В добавеното време на първата част численото равенство бе възстановено след втори жълт картон на Карлос Франса за груб фаул в средата на терена.

Домакините поведоха в 50-а минута с гол на дежурния си голмайстор Ивайло Чочев. Халфът получи топката от Октавио и с прецизен удар по тревата прати топката в мрежата.

15 минути по-късно отново Чочев бе на стрелкова позиция, но този път ударът му не намери целта. 

Влезлият като резерва Ангел Бастунов реализира за 2:0 в 77-а минута след подаване от дясно на друг играч, появил се от пейката през втората част Георги Русев.

Преди началото на двубоя двата тима отдадоха дължимото на част от своите момчета, изнесли битките в областната група преди няколко години. Част от футболистите на Валентин Илиев и Антон Велков се наредиха при централния кръг на стадиона в Бистрица, където се снимаха и бяха аплодирани от публиката. На терена пък "червените" изкараха три флага - "Ние сме ЦСКА", "Чест" и "Единен ЦСКА".