0

В тората и същинска част от реконструкцията на стадион "Българска армия" започна със старт на изкопните дейности по тъмно.

От ЦСКА, който към момента е разквартирован в тренировъчната си база в Панчарево, обявиха фанфарно началото на работата по съоръжението.

„За да не причиним дискомфорт на посетителите на Борисовата градина, техниката влезе на стадиона след 20 часа в четвъртък (26 септември). Тази сутрин теренът беше посетен от изпълнителния директор на ЦСКА Радослав Златков, представителите на „Спортни имоти Българска армия“ Ангел Борисов и Георги Банов, както и от директорите на клуба Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Михаил Александров.

Бихме искали да обърнем специално внимание на факта, че движението на техническите средства в парка по време на целия процес ще се извършва, като се спазват най-високите екологични норми”, написаха „червените”.

Изпълнител на втората фаза от модернизацията на „Армията” е „Главболгарстрой”, който разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в Борисовата градина.

От ЦСКА съобщиха, че около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетонните конструкции.

Реновационните дейности ще продължат 12 месеца, а завършването на целия проект ще е факт след още половин година. Планирано е освобождаване на 40 дка за обществено ползване в Борисовата градина, което ще включва създаване на зелени площи и алеи, както и засаждане на над 300 нови дървета. Подробности ще бъдат съобщавани при напредване на дейностите, когато ще бъде организиран и достъп на медиите до обекта.