0

Ц СКА надделя над Левски за цената на билетите за Вечното дерби в неделя от 16:45 часа. Входните талони за Националния стадион ще струват по 20 и по 10 лева, съответно за централната трибуна и сектор Б, където ще бъдат „сините“ фенове, и за отсрещните сектор В и Г, в които ще бъде „червената“ агитка.

Вестник „Мач Телеграф“ обаче разбра, че при преговорите за цените ръководството на Левски е искало пропуските да бъдат с 5 лева по-скъпи, тоест по 25 и 15 лв., очевидно разчитайки да отчетат по-големи приходи от билети, които да подпомогнат тежкото финансово положение на клуба. Представителите на ЦСКА обаче не са се съгласили със завишените цени, за да не обременяват допълнително феновете и на двата тима. Те са отказали да подпишат двустранното споразумение, което определя стойността на талоните на реципрочен принцип и за пролетното Вечно дерби, когато домакини са „армейците“.

За сравнение през миналия сезон договорката бе билетите да струват по 10 и 15 лева, но тя бе фиксирана още през миналата година преди инфлационните процеси от началото на 2022 г. Във финала за Купата през май пък от ПФЛ заковаха цени 15 и 35 лв.

Същевременно от Левски обявиха, че пускат билетите за дербито днес в 10:00 ч. „Пропуските ще се продават до изчерпване на количествата в официалния магазин на ПФК Левски, в мрежата на Eventim и онлайн! В деня на мача - от 10:00 часа до края на първото полувреме на срещата на касите на „Васил Левски“ – на улица „Гурко“ и на „Синьото“. Цени на билетите: Сектор А (Ложа 3 и Ложа 4) – 45 лв. Сектор А – 20 лв. Сектор Б – 10 лв.“, написаха „сините“.

По предварителни информации ЦСКА също ще започне продажбата за своите фенове днес, като касите на „Армията“ ще работят от 10 до 19 часа.