0

Ц СКА разби с 5:1 гостуващия Ботев Враца в двубой от последния редовен кръг на Първа лига. Мачът се игра без публика на стадион „Българска армия“ заради наказанието на „червените“ от мача с Лудогорец.

С хеттрик за „червените“ се отличи Дюкенс Назон, който отбеляза втория, четвъртия и петия гол. 

Иван Турицов изведе ЦСКА напред в 14-ата минута от дузпа, а осем минути по-късно Дюкенс Назон удвои аванса. "Армейците" реализираха два бързи гола на старта на второто полувреме, а техни автори бяха Мено Кох и Дюкенс Назон. Браян Мендоса вкара почетното попадение за Ботев Враца в 59-ата минута. Назон осъществи своя първи хеттрик с фланелката на ЦСКА в 75-ата минута.

По този начин ЦСКА завършва 30-те кръга от тази фаза на шампионата на втора позиция, като изоставането от лидера Лудогорец е само точка (73 точки за „червените срещу 74 за „зелените“). 

Ботев Враца е на 11-ата позиция с 28 точки.

„Добър мач за нас. Хубавото е, че вкарахме ранен гол и се успокоихме, коментира старши треньорът на ЦСКА Саша Илич. - След пет гола мисля, че победата е заслужена. Всеки футболист е важен за ЦСКА. Дюкенс Назон изигра страхотен мач, вкара три гола, надявам се, че така ще продължи и занапред“.

„Последните 3-4 мача създаваме много положение, освен, че вкарваме и голове. Срещу Лудогорец имахме доста чисти възможности, но не се възползвахме от тях. Последните два мача вкарахме девет гол и това се отразява добре на самочувствието на футболистите преди плейофите“, коментира още сръбският специалист.

„Със сигурност не е приятно, че не успяхме да победим в големите дербита. След мача с Левски казах, че спечелихме точката. Срещу Лудогорец играхме добре, но не успяхме да спечелим. Надявам се, че във важните мачове в плейофите ще успеем да побеждаваме“, заяви още наставникът на ЦСКА.

„Очаквам да има фенове, защото като са стадиона е много по-добре. Черно море разполага със страхотен треньор и страхотен отбор, но се надявам, че с подкрепата на нашите фенове ще се справим в първия двубой от плейофите“, завърши Саша Илич.

Старши треньорът на Ботев Враца – Даниел Моралес, бе доволен, че футболистите му са опитали да играят футбол, въпреки поражението с 1:5 от ЦСКА.

„Един мач, който бяхме се подготвили да играем на добър терен срещу добър отбор. Момчетата доказаха, че могат. Знаем къде сме сгрешили и къде направихме големи грешки. Когато направиш тези грешки срещу ЦСКА и Лудогорец, допускаш голове. Дузпи, два гола на контраатака...Не е само до индивидуални анализи, на тези момчета им трябва да израснат. Трябва да вземем поука от тази мощна загуба. Нашите истински мачове започват от събота.

Един голям отбор винаги иска да натиска в първите 15-20 минути. По-малкият отбор трябва да задържим напрежението и да се подобрим. После нещата започват да се получават. Трудно е, когато не успееш. 

Добра позиция е, когато имаме над 33-34 точки. Математически да сме се спасили. Следващия мач е със Спартак Варна в събота. Знаем, че това е мач, в който трябва да покажем нашия дух и себераздаване“.