0

Ц СКА ще направи сериозна ревизия на разходите си през следващите месеци. Причината е предстоящата реконструкция на стадион „Българска армия“, която по последни данни ще погълне близо 100 милиона лева, пише днес в. „Мач Телеграф“. 

Най-вероятно ще бъдат орязани разходите за зимна селекция, като такава е почти сигурно, че няма да има. Миналото лято ЦСКА направи много сериозни инвестиции в нови футболисти, като за тях бяха платени близо 3 милиона евро. 

От друга страна, приходите силно намаляха, заради отчайващото представяне на „червените“ в европейските турнири. В резултат на това, сега треньорът Нестор Ел Маестро ще трябва да се оправя с наличните футболисти в борбата с Лудогорец и Черно море за титлата на България. 

Сръбският наставник на „червените“ също е на мнение, че настоящият състав е напълно достатъчен за атака на първото място, въпреки колебливите резултати в последните седмици на есенния сезон и най-вече загубата от Лудогорец в София.

Реконструкцията на „Българска армия“ се очаква да започне в края на януари. Тогава е срокът за намиране на фирма, която трябва да стартира разрушаването на сегашния стадион и извозването на материалите. Поради мащабите на проекта, засега такава компания не е открита. Възможно е да бъде потърсена фирма от чужбина.