0

"За нас днес беше много важно да отговорим на единоборствата, които предлага отборът на Черно море, който е един много здрав тим. Спечелихме мача след гол от корнер. Черно море се защитава много добре при статични ситуации и фактът, че им вкарахме точно от такава ме радва.

През първото полувреме бързахме в офанзивен план. Ако държахме повече топката, щеше да е по-добре за нас, но мисля, че тактически изиграхме страхотен мач", заяви треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез след победата с 1:0 над Черно море.

„Едно статично положение реши мача. Ние имахме по-чистите ситуации и не успяхме да отбележим. На този терен е сложно да се създават шансове. Това, което имахме като замисъл за мача, се изпълни, но тази статична ситуация реши двубоя. Не се сещам за едно чисто положение пред нашата врата, но Ботев свикна да печели по този начин.

Видяхме терена и в предните мачове. Факт е, че не е добър и пречи да се създават ситуации. Положението на Кешеру е фрапантно, но това не е в нашите компетенции. Всеки мач е решаващ. Първенството е дълго. Нека да не правим сметки. Неприятно е, че се отвори разлика между нас и Ботев", коментира пък треньорът на Черно море и национален селекционер Илиан Илиев.