0

Л удогорец победи с 4:0 Пирин в Благоевград. Първата част завърши без попадения, но през втората Кирил Десподов се разигра и участва при три от четирите гола на своя тим, асистирайки на Георги Терзиев и Матиас Тисера, а освен това той изпълни корнера, след който Жан Карничник принуди Казуки Такахаши да си отбележи автогол. Иначе Жоржиньо оформи крайното 4:0.

Титуляри за „орлетата“ бяха последните две нови попълнения – Радослав Цонев и Чебраилс Макрецкис. В защита се върна капитанът Петър Занев, докато атаката поведе Станислав Костов. Наставникът на разградчани Анте Шимунджа пък заложи на доста любопитен състав, като от първата минута започнаха Жан Карничник, Георги Терзиев и Игор Пластун, а Сисиньо, Оливие Вердон и Антон Недялков получиха почивка. Такава имаше и за Якуб Пьотровски, който бе заменен от Мануел Шоу. Атаката водеше Матиас Тисера, а зад гърба му беше триото Десподов, Рик и Текпетей.

Домакините започнаха по-надъханов и в 4-ата минута Венци Бенгюзов пробва мерника си отдалеч, но много неточно. Последва неточен удар на Хубчев и още един, този път точен, на Славчо Шоколаров, който обаче не затрудни Симон Слуга.

В 14-ата минута гостите поискаха дузпа за задържане на Бърнард Текпетей от страна на Петър Занев, но реферът Никола Попов прецени, че нарушение няма. В 22-ата минута Симон Слуга загуби концентрация и не успя да овладее върната топка от Жан Карничник, а под натиска на Станислав Костов топката излезе в ъглов удар. Три минути по-късно Кирил Десподов отправи мощен, но неточен удар. В края на полувремето Футболист номер 1 на България отново изпробва своя късмет, този път от фаул, но пак не бе акуратен.

Лудогорец започна силно втората част и поведе в резултата в 50-ата минута. Точен бе Георги Терзиев с глава, който се възползва по отличен начин от центриране от корнер на Кирил Десподов. Секунди след това Ради Цонев можеше да изравни, но Игор Пластун направи страхотен шпагат и предотврати сигурно попадение в мрежата на Симон Слуга.

В 64-ата минута интригата в срещата приключи. Кирил Десподов отново центрира отлично от корнер, на първа греда Жан Карничник с глава отклони, а резервата Казуки Такахаши с нескопосано отиграване прати топката в собствената си мрежа – 2:0.

Около 15 минути преди края на мача контузия получи Рик Джонатан от състава на Лудогорец, който бе заменен от Жоржиньо. В 79-ата минута разградчани стигнаха до трето попадение. Втора асистенция в мача даде Кирил Десподов, а от нея се възползва Матиас Тисера, който без проблеми реализира сам срещу Янко Георгиев.

Крайният резултат оформи Жоржиньо, който се възползва от добро подаване на друга резерва – Игор Тиаго, и прехвърли Янко Георгиев.