0

Ф илип Кръстев е един от най-важните футболисти в състава на Левски. Преди мача с ЦСКА в Първа лига халфът даде специално интервю за Gong.bg за очакванията си за сблъсъка с „червените“ от „Българска армия“, за загубата от Локо София и националния отбор.

За Кръстев предстоящият мач с ЦСКА-София е важен за „самата таблица с класирането, но и чисто психологически за нашия ритъм и нашата мотивация за следващите мачове“.

По думите му отпадането от Лигата на конференциите от Хамрун се отразява на отбора. „ Мисля, че подсъзнателно имаме малко проблеми с мотивацията след отпадането от Европа. Това се дължи изцяло на наши грешки, които допускаме и начина, по който влизаме в мачовете. Трябва да си върнем мотивацията да печелим във всеки един мач, както беше миналия сезон и началото на този.

Мачът с ЦСКА е перфектният шанс да излезем и да покажем, че сме отборът на Левски, от който всеки в България се страхува и отбор, който може да печели всеки един мач“, каза Филип Кръстев, който няма загуба срещу ЦСКА-София в досегашните си 3 дербита със синия екип.

„Мачовете с ЦСКА определено са най-специалните за нашия отбор. Има огромна история. Това е най-великото дерби на България. В него винаги играеш на максимума, дори когато не си на 100% физически. В неделя отново ще стане мач с много голям заряд и нашият отбор ще даде всичко, за да спечели. Надявам се да си спомняме и за мача в неделя с хубави емоции и да триумфираме“, пожела си той.

Филип Кръстев е убеден, че Левски има психологическо предимство пред ЦСКА-София заради спечеления финал за Купата на България, освен това е и по-стойностният от двата отбора: „Мисля, че можем да играем на по-високо темпо от ЦСКА, може да пресираме по-добре от тях. Можем и да контролираме по-добре топката и да играем по-добре от ЦСКА.

Все пак в дербитата с огромен заряд тези неща трябва да бъдат показани на терена, а не само отбелязани на думи като силни страни. В неделя трябва да покажем всички качества, които имаме като отбор и да затвърдим добрата игра“.