0

Б отев Пловдив привлече атакуващия футболист Елвис Ману, съобщиха от клуба. 28-годишният нападател, бивш младежки национал на Нидерландия, подписа с „канарчетата“ снощи, а днес ще проведе първа тренировка с "жълто-черните". 

Ботев е 12-тият клуб в кариерата на футболния пътешественик, играл, освен родната си Нидерландия, в Англия, Турция, Китай, Лудогорец и Полша.

Висок е 1,73 м, силният му крак е десният, а любимият му пост е ляво крило, но действа също и в центъра и на десния фланг.

Ману прекара година и половина в тима на Лудогорец, като с разградчани той стана шампион на България за сезон 2020/2021 и спечели Суперкупата на страната. 

За "орлите" Ману изигра общо 57 мача, в които реализира 16 гола и направи седем асистенции. В евротурнирите той има 14 мача с 6 гола. Напусна Разград по посока Висла през февруари тази година без трансферна сума.

За Висла Краков през пролетта на миналия сезон изигра 11 мача и реализира 2 гола.

Елвис Ману е роден на 13 август 1993 година в Дордрехт, Нидерландия. Юноша е на местния Фейенорд, като в родината си е играл още за Камбуур, Екселсиор и Го Ахед Ийгълс. В кариерата си офанзивният футболист е защитавал цветовете и на английските Брайтън и Хъдърсфийлд, както и на турските Генчлербирлиги и Алхисарспор.