0

О чаквано Кирил Десподов бе избран за Футболист номер 1 на България за 2021 г. Звездата на Лудогорец направи впечатляваща година, в която спечели титлата и Суперкупата, където се отчете с 4 асистенции срещу ЦСКА, а освен това отбеляза голям гол и на Олимпиакос в Гърция. Десподов игра силно и за националния отбор, като отбеляза на Швейцария и асистира на Атанас Илиев за попадението срещу европейския шампион Италия при 1:1 във Флоренция. Часове, след като спечели приза, Десподов даде интервю специално за читателите на вестник „Мач Телеграф“.

- Киро, честита награда. Коя ти е по-ценна – тази от 2018 г. или от 2021 г.?
- И двете са ценни и не мога да определя коя е по. Спечелени са с много труд. Със силни изяви не само в клубния тим, но и в националния отбор. През 2018 г. победих Георги Петков с много малка разлика, 8-10 точки. Сега завърших пред Мартин Камбуров, но с доста по-голяма преднина. Разбира се, че очаквах да спечеля наградата Футболист на годината. Факт е, че доста добри постижения постигнах през миналата година. Бях много щастлив, когато ме обявиха мен за победител.

- Любопитно е, че Камбуров, когото ти победи, вкара по-малко голове от теб през 2021 г. Ти реализира 15, а той – 12...


- Знаете, че за мен не е фиксидея да вкарвам голове. Най-важното е отборът ми да побеждава. Но съм щастлив, че реализирах толкова попадения. Доволен съм, че дадох и много асистенции – 17. Без моите колеги няма как да постигнем каквито и да било резултати. 

- Много се коментира реакцията на Мартин Камбуров, след като разбра, че е втори в анкетата. Ти какво би казал?
- Всеки сам носи отговорност за действията си. Не мога да съдя никого. Искам да пожелая на всички колеги да са живи и здрави, да не се контузват, и да продължават да радват феновете на своите отбори. Аз изключително много уважавам Мартин Камбуров. Той вкара толкова много голове... Счупи рекорд, който едва ли скоро някой ще подобри. Респект за всичко, което е направил.

- Много важен въпрос – ще те видим ли през пролетта с екипа на Лудогорец. Всеки ден някой отбор те иска...

Какво отговори на този и на още други интересни въпроси Кирил Десподов - четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

Лудогорец преговаря за продажбата на Кирил Десподов в Италия, иска му 5 милиона евро