0

Б ългария има нужда от дербито на Варна! Този сблъсък се завърна на картата на Първа лига след 13 години пауза и потопи в страст Морската столица. И двата мача между Черно море и Спартак се играха пред препълнени трибуни, което е изключителна рядкост за родния футбол, атмосферата на "Коритото" и "Тича" беше фантастична, на терена също се игра качествен футбол, гарниран с взривоопасно напрежение като на сблъсък от най-висок вид и характер.

Онзи ден Черно море засили допълнително Спартак към Втора лига с победата си с 3:2. В същото време обаче "соколите" демонстрираха, че не заслужават с нищо да играят във втория ни ешалон. Дори напротив. Футболът, който демонстрират спартаклии, е далеч по-стойностен от този на поне няколко от другите опашкари в елита. Треньорът Димитър Димитров - Херо е една от емблемите на родния футбол и превъзхожда доста от колегите си. Агитката на "соколите" пък е една от най-мощните в родината. Сещам се за поне 3-4 отбора от настоящите в елита, които биват помитани по тези три показатели от "сините" от Варна. В тази връзка Спартак е задължен да оцелее в елита заради сблъсъка на града, феновете и футбола.

Със сигурност и за Черно море и агитката на "моряците" ще е отлична новина, ако в края на сезона "соколите" останат елитен отбор.

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ