0

В четвъртък вечер пред препълнения „Шюкрю Сарачаоглу“ се случи най-логичното нещо – гонещият 18-а поредна победа турски гранд Фенербахче удари с 3:1 Лудогорец, който загуби предишното си гостуване в Европа от датския средняк Нордселанд с 1:7. Но тъй като нашата работа не е да пишем мачовете по лайвскор, както за съжаление правят някои наши колеги, няма как да не извлечем позитивните неща в играта на „орлите“ в третия дебют на Георги Дерменджиев начело на Лудогорец.

Истината е, че 68-годишният специалист извади родния първенец от летаргията. Събуди отбора, който наясно с ролята си на аутсайдер, излезе и се сби с милионните футболисти на Фенербахче. Още в първите 10 минути на „Шюкрю Сарачоглу“ се видя, че Лудогорец няма да се даде лесно и без бой. Такива неща не наблюдавахме през този сезон срещу далеч по-скромни съперници – като Балкани, Астана, Нордселанд... 

Лудогорец стоя добре в азиатската част на Истанбул срещу топ играчи като Тадич, Фред и други. Статистиката е показателна - „фенерите“ имаха 12 удара, а „орлите“ - също толкова. Разликата дойде от точните – 6 за домакините срещу 4 за гостите. Фактът, че два от трите гола на турския гранд бяха след контраатаки, показва положителната промяна в Лудогорец, за само 2 тренировки на Дерменджиев с отбора. Няма нужда да се заблуждаваме, че за толкова кратко време пловдивският специалист е променил нещо кой знае какво. Той просто върна настроението и усмивките. 

Дерменджиев е опитен специалист и със сигурност не се заблуждава от добрите моменти, чисто игрово за Лудогорец, в Турция. Тепърва започва битката в първенството, защото там изоставането е много сериозно и повече грешки не бива да бъдат допускани.