0

З а никой не е тайна, че Левски търси халф, който да наподобява като ръст и качества на Андриан Краев. Дали „сините“ ще успеят да намерят такъв – предстои да разберем. 

От „Герена“ са хвърлили няколко въдици в бурните води на трансферния океан и остава да се види само какво ще се закачи на тях, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Може и да е голяма риба, но може и само цаци да кълват. А в крайна сметка може куките да си останат непокътнати заради финансовата захранка. 

Важното обаче е, че един от младоците, които се готвят с първия отбор дава сериозна заявка, че може да се превърне в бисер, какъвто е Асен Митков, с който впрочем са почти неразделни. Това е Антоан Стоянов. 
Халфът се присъедини със закъснение към останалите в Правец, защото трябваше да взема ударно изпити. Причината е, че той учи по специална програма, защото през миналия сезон бе преотстъпен в Италия.

Там записа 11 мача в примаверата на Емполи и още 3 в юношите на тима до 18 години, след като бе взет под наем от Левски през миналото лято. Италианците обаче дълго време се чудеха дали да го купят или не.

Антоан Стоянов записа 11 мача в примаверата на Емполи и още 3 в юношите на тима до 18 години,

 Антоан Стоянов записа 11 мача в примаверата на Емполи и още 3 в юношите на тима до 18 години,

Така в крайна сметка поискаха да го държат под наем за още един сезон. Тази опция обаче не се хареса на Антоан и реши да мине през трудното – да пробва да пробие при мъжете на Левски, както успя да го направи Асен Митков.

Времето ще покаже дали това решение е правилно или не. На този етап обаче Антоан просто трябва да стиска зъби и да се бори всеки ден за своето. Според запознати това не е останало незабелязано и Стоянов ще бъде възнаграден с все повече минути на терена, както се случи през миналото лято и с Асен Митков.

Хубавото е, че той показа, че не е стоял напразно в Италия и е успял да прихване доста полезни неща, които може да му помогнат да се изстреля в нивото, в което се е прицелил. А то със сигурност е високо. Работи бързо с топката, умее да подава и да следи играта, преследва като куче съперниците си по петите. Има и самочувствие. Все неща, които трябват на един халф.