0

Президентът на футболната ни централа Георги Иванов говори пред NOVA за протеста на феновете на 16-ти ноември 2023 г. срещу предишното управление на институцията.

За него, това е било нападание срещу националния отбор.

"Феновете нападнаха националния отбор, това беше много лошо. Това нещо никога повече не трябва да се случва, това разединява България. Когато тези фенове дойдоха пред националния стадион "Васил Левски", те бяха против България. Затова имах големи негативи към тези хора, предишните хора, които искаха да бъдат примерно президенти на централата. Те не си даваха сметка това разединение какви вреди носи на българския футбол", коментира Иванов.

Гонзо добави, че е нужно редовно правителство, за да могат да се реализират част от идеите за промени в българския футбол.

"Смятам, че служебни правителства не могат да взимат такива решения. Закон за футболно хулиганство, след това всичките за инфраструктура, всичките неща, които имаме идея какво да правим. На нас ни е нужно правителство. Хора, които могат да казват какво ще се случи. Трябва да спазваме правилата, не можем да говорим с някой и след 4 месеца той си тръгва, така стават празни приказки и си губим времето", добави Иванов