0

Ф еновете на ЦСКА 1948 ще бойкотират предстоящия мач срещу ЦСКА-София, тъй като отказват да "гостуват на родния стадион" и защото "ако се спазваха законите, този мач щеше да се играе в Ловеч".  Двубоят е насрочен за понеделник от 20:30 на "Българска армия".

"Уважаеми привърженици, ние, феновете на ЦСКА 1948, няма да посетим мача срещу ЦСКА-София по две елементарни причини:

1. Не може да сме гости на родния стадион, още по-малко в сектор "Б".

2. Ако се спазваха законите, този мач щеше да се играе в Ловеч.

Затова отказваме да легитимираме голямата измама от 2016 година. 

Успех на "армейците" от София в понеделник вечер!", пишат феновете на ЦСКА 1948 в декларация, изпратена до БТА.

Бойкот на мачовете на ЦСКА-София е обявен и от публиката на групировката Сектор Г.

Под "измамата от 2016 г." привържениците на създадения същата година в София разбират схемата с лицензите на Литекс и Етрополе. Легендарният защитник на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла го обясни ясно преди години: "Това е клубът Литекс и той си има лиценз. Не е регистриран нов ЦСКА от две години, както всички коментират. По правните документи това си е Литекс, като Етрополе под името ЦСКА купува лиценза на Литекс и Литекс става ЦСКА (София)".

На днешната си пресконференция пък треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев изтъкна, че очаква провокации за мача на "Армията", като посочи, че те идват от един човек и неговото обкръжение.

ЛЮБО ЗА УТРЕШНОТО ЦСКА-ДЕРБИ НА "АРМИЯТА": Не е изключено да има провокации, идва от един човек и обкръжението му - злоба, завист, неблагодарност (ВИДЕО)