0

С тарши треньорът на Ботев Враца Христо Янев заяви след победата срещу Локомотив Пловдив, че е било много важно отборът му да постигне успех.

„Беше много важно за всички нас да постигнем победа, която да ни даде самочувствие и увереност, сподели Янев. - Благодаря на хората от града, които се отзоваха, за да се почисти терена. Благодаря и за доверието, което ми гласува ръководството и кметът на града“, добави той.

„Поздравявам момчетата. Казах им в съблекалнята, че разликата не е много голяма. Разликата е в нас и ние я правим. Във футбола понякога няма логика. Щастлив съм, че на тези тежки условия победихме“, допълни треньорът на Ботев Враца.

„Отборът ще направи всичко по силите си, за да се спаси. Срещу Лудогорец ще подходим по същия начин, както срещу Локомотив Пловдив“, каза още Янев.

Колегата му в Локо Пд Александър Томаш бе изключително ядосан, защото мачът се е провел на лошия терен и заяви, че „отборът трябваше да бъде воден от треньор по водна топка или ски-алпийски дисциплини.

„Искам да поздравя домакините от Ботев Враца, защото се опитаха да създадат условия. Събраха ни преди мача с делегата и Христо Янев. Всичко се направи този мач да се изиграе. Преди години Станимир Стоилов призоваваше да оправим терените – те ни се смяха, но резултатите от това са налице. Това не оправдава загубата“, заяви Томаш.

„Домакините ни победиха, защото успяха да си вкарат ситуациите. От доста време забелязвам тенденция срещу Локомотив. Трябва да се вземат мерки, искам да ми се обясни игра с ръка в наказателното поле какво е. Не ме е яд за загубата, яд ме е за футболистите, защото се трудят и всичко се обезсмисля на такъв терен“, каза още той.

„В момента, в който разбрах, че се натиска да се играе този мач – промених състава. Но цялата ни работа отива по дяволите. При мач на такъв терен отборът трябваше да се води от треньор по водна топка или ски-алпийски дисциплини“, завърши Томаш.