0

С елекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев отново бе максимално обективен в анализа си за равния 2:2 със Сърбия в Лесковац.

Пред двама президенти: Нашите се сбориха в Сърбия, но пак не биха и завършиха без победа 2023 г. (ГАЛЕРИЯ)

"Първо искам да честитя на отбора на Сърбия – те се класират напълно заслужено за Европейското първенство. И двата мача можеше да спечелим и да загубим, в трудни моменти успяха да се съберат и успяха да променят хода на събитията, както и с Унгария и днес. 

Първите 15 минути с Унгария и почти цялото първо полувреме тука – бяха трудни за нас. Но днес през второто полувреме променихме малко тактически и малко в настройката и се получи това което искаме – с доминиране през втората част", започна Илиев.

Срещу Сърбия повеждаме във втори мач, накрая ни отмъкват победата под носа (ГАЛЕРИЯ)
Сърбия България Лесковац Сърбия България Лесковац Сърбия България Лесковац
104

"Беше тежка седмица за всички. Равенствата са важни като резултат. Ясно е, че не беше най-важен резултатът, но съжалявам че не победихме. Не искам да отиваме в крайности, има бели петна в мачовете. Но имаме и надежди, че можем да се представяме добре".

След това се върна върху назначението си по-рано този месец и потвърди мотивацията си: "Но едно от нещата, за да се съглася да поема работата, е да променя общественото мнение, че нямаме футболисти, нямаме нищо, не се работи. Всичко -  само негативно. 

Могат да се променят нещата с вяра, с работа. Негативното е много лесно да се изтъква. Тези резултати ни дават вяра и позитивизъм в младите момчета. Да си задават въпроса: Аз наистина ли мога или не мога?".

"За нас важното беше да пътуваме, да се възстановим и да се подготвим за следващия мач. В мача с Унгария имахме чувството, че сме в някакъв филм - получаваме гол, червен картон, втори червен картон, който после е отменен".

Илиан отдаде дължимото и на своя предшественик Младен Кръстаич, който се зае с обновяването на селекцията.

"Кръстаич вкара много момчета в отбора и това помогна за избора", отчете варненецът.

На въпрос какво е променил на полувремето и как е пренаредил тактиката, Илиев отвърна: "Не искам да изпадам в детайли. Това ни даде възможност да пресираме, а те могат да изнасят под преса. Тадич се появяваше много добре пред нашата защитна четворка. 

След като направихме тези промени, това ни помогна за по-добра организация и да се представим по-добре в атака.

Двете равенства с отборите, които се класираха като първи и втори, ни дават по-голяма увереност – това което искахме, да извлечем позитиви.

Самочувствие показахме, видяхте го през второто полувреме. През първото се огънахме. 

Обстановката, качеството на отбора на Сърбия повлия много. Но въпреки това можехме и през първото полувреме, но пък го направихме през второто", завърши българският треньор.

Източник: БТА