0

С тарши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след победата на своя отбор над Славия с 1:0. „Отбелязахме един гол и не допуснахме такъв. Има заслуга нашият вратар. Като цяло напълно равностоен мач, на моменти Славия държа повече топката. Не успяхме да се ориентираме в някои ситуации. Те са доста обиграни, когато опитвахме да пресираме високо, но пък оставяха доста пространства, но някои ситуации ги изиграхме глупаво. Важна победа срещу тежък съперник. От миналата година в подобни мачове допускахме изравняване, сега не – крачка напред“, каза Илиев след мача.

Черно море излъга Славия! Мат Курьор и вратарят Дюлгеров герои за „моряците“ при 1:0 над „белите“ на ст. „Тича“ (ВИДЕО)

„За вратарите си има треньор на вратарите. Иван Дюлгеров го познавам от малък. И тримата вратари са чудесен колектив и който и да застане на вратата, другия ще го подкрепя“, обясни още Илиев. „За този мач Иван отрази няколко силни удара. Имаме забележки към някои неща в дефанзивен план, въпреки че не допуснахме гол“, допълни още той. „Ние трябваше да направим промяна с включването на Сердюк. Добре че даде резултат. Евгени е само на 2-3 тренировки. Той е далеч от състоянието, в което сме свикнали. Трябва да влиза в по-добра форма. Това ни липсваше през първото полувреме. Имаме още резерви. Ако стиковаме играта ни в защита и да сме по-бързи в скъсяване дистанцията на човека с топка, може да създадем доста проблеми на другите отбори“, завърши треньорът на варненци.

Колегата му Златомир Загорчич добави: „Равностоен мач. Беше въпрос на това кой първи ще отбележи гол. Трябваше с показаното от двата отбора, според мен, да завършим наравно. Вдигаме си главите и продължаваме. Двете пътувания излизат 24 часа. Това не е причината, днес момчетата се раздаваха на 100 процента. Единственото, което ме ядосва е ,че си говорихме при такива ситуации, като тази, от която ни вкараха, да внимаваме“, обясни той. „Нашите терени, на които тренираме, не са в добро състояние. Доста по-бавни са от тези, в които се играят мачовете. Да се надяваме в най-скоро време да си оправим терените“, добави Заги.

„Статистиката изобщо не ме интересува. Винаги са се получавали трудни мачове с Черно море. В повечето случаи, който първи отбележи, печели мача. Не вярвам, че Левски ще мисли за европейските мачове. Имат достатъчно играчи, със сигурност могат да си направят ротациите“, сподели Загорчич.