0

С танислав Генчев дойде в Левски в началото на 1999 година, припомня в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Юношеските му години минават в Етър, а малко преди да премине при "виолетовите" - играеше в аматьорския Ботев-Булмекс от град Дебелец. Когато дойде в Левски, беше с руса коса, като някои дори го му лепнаха прякора Бекъм заради приликата с прическата на тогавашната звезда на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм. Треньор на Левски по онова време беше Ангел Станков. Именно при него Генчев дебютира със синия екип. Всъщност дебютът бе с жълт, тъй като стана в гостуване на друг "син" тим – Левски Кюстендил на 9 май 1999 година.

Столичният Левски спечели този важен мач на стадион „Осогово“ с 1:0 с гол на Димитър Иванков от дузпа. Генчев стартира като титуляр, а в 63-ата минута бе заменен от Веселин Сърбаков. Любопитно е и това, че този първи мач за Генчев в Левски се оказа последен с фланелката на тима на заменилия го юноша на клуба Сърбаков. Това бе и първият в историята мач предаван по телевизията на живо от стадиона в Кюстендил.

След дебюта кариерата му на „Герена“ не стартира по мечтания за него начин. През лятото на 1999-а треньор на тима стана Люпко Петрович. Генчев игра само в третия кръг срещу Спартак Вн на „Герена“ (5:0 за „сините“), след което бе преостъпен именно на „соколите“. Там игра през пролетта на 2000 година и вкара първия си гол в елита. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф