0

С обственикът на Берое Ернан Банато постепенно погасява задълженията, които бяха натрупани през последните месеци, съобщи dsport.

Банато е платил част от задълженията на Берое към НАП.

Също така се е разплатил с частния съдебен изпълнител, който трябваше да влезе на стадион „Берое“ по-рано през днешния ден. Това не се е случило, тъй като Банато е постигнал споразумение и е платил нужното.

В следващите дни Банато трябва да направи още разплащания.

Берое и Чакарита Хуниорс не успяха да постигнат споразумение за постоянния трансфер на Енцо Ойос в тима от Стара Загора и така халфът ще остане в родината си и няма да се връща в България, научи dsport.

Берое привлече 23-годишния халф под наем през миналото лято, като в договора между двата клуба бе записана клауза, която позволява на старозагорци да откупят 75% от правата на играча за сумата от 350 хиляди долара.

Преди дни в аржентинските медии се появиха информации, че от Берое са предложили 150 хиляди долара, за да откупят Ойос, но явно от Чакарита не са се съгласили на подобна сделка.

Така в крайна сметка Ойос ще се завърне в Чакарита.

Берое вече си върна Дамян Йорданов от Лацио, а също така си осигури услугите на халфа Баутиста Еспиноса, който бе привлечен от Расинг Клуб. Отборът разполага на тази позиция и със Сегундо Пачаме.