0

П обедата на младежите над Полша с 1:0 беше не само много сладка, но и ни върна със страшна силна в битката за второто място в група D, което дава право на участие на Евро 2025 г. до 21 години. В момента „лъвчетата“ имат 12 точки, а вторият в класирането Полша е с 15. Вече спечелихме единия директен мач с тях, като на 10 септември ни предстои домакинство на „дружината“. Лидер е Германия с 16 точки, но и двубой по-малко.

„Мач Телеграф“ се свърза с помощник-треньора на младежите Ивайло Йорданов, който коментира важния успех. „Браво на момчетата. Те играха за България, за себе си, за имената си. И се представиха чудесно“, заяви бронзовият медалист от САЩ'94. „Показахме, че парите не играят на терена. Действахме с много хъс, с непримиримост и огромна мотивация. Всяко едно момче даде всичко от себе си и точно поради тази причина не искам да откроявам имена“, казва Йорданов. 

Както е известно, отборът на България е оценен на 9,53 млн. евро от Transfermarkt, а Полша – 55,7 млн. евро. „Ще се борим до края за първото място. Знаем, че ще е трудно, защото ни предстои гостуване  в Германия. Най-важният мач обаче е следващият с Полша в София през септември. Добре, е че второто място дава право на бараж за Евро 2025“, завърши асистентът на Александър Димитров.