0

Б ившият капитан на националния отбор и трикратен носител на титлата „Футболист номер 1 на България“ Ивелин Попов ще удължи договора си с Ботев Пловдив за още един сезон, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф".

Сегашният контракт на юношата на Левски приключва през август тази година, след което той автоматично може да бъде удължен за още една година. Попов смята да се възползва от опцията, без да има сериозни претенции, твърди BgDerby. В договора му сега има условие, че той ще бъде продължен, ако Попов изиграе определен брой мачове в Ботев.

Попов дойде на „Колежа“ на 15 август миналата година, след като скъса договора си със „сините“. По-късно той обвини Левски, че не уважава собствените си кадри и затова е напуснал „Герена“. Той бе доведен там от бившия треньор Станимир Стоилов. Именно раздялата с Мъри затвори вратите на Попето за синия клуб. 

За кратко време той се превърна в основен футболист на Ботев и любимец на местните фенове. Откакто халфът облече фланелката на пловдивчани, е неизменен титуляр и лидер в състава на треньора Душан Керкез.