0

П озицията на УЕФА е неправилна, но Левски я приема. Това обяви изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков пред БНТ. Както е известно, родният гранд бе порязан за преиграване на реванша с Хамрун, въпреки че има сериозно нарушение на правилата при второто и фатално попадение на малтийците. 

"Няма мотиви в цялото 8-странично решение на УЕФА. Твърдят, че това не е техническо, а фактическо решение на рефера. Според мен изобщо не е така. Имаме грубо нарушение на правилата на играта, което, безспорно, е повлияло на резултата на мача. Считам, че позиция на другата страна е несъстоятелна, а решението на УЕФА неправилно. Въпреки това ние ще се съобразим с него. Според мен то е необжалваемо, тъй като касае правилата на играта. Освен това по-нататъшни процедури биха били твърде скъпи. Оттук нататък само и единствено респект и уважение към УЕФА", коментира Ивков.

"Четох какви ли не небивалици. Платили сме 20 000 франка за това обжалване. Това не е вярно. Таксата беше 1000 евро. Нашият протест беше абсолютно основателен и доказано мачът трябваше да се преиграе. И още сто пъти да се случи, сто пъти ще постъпя по същия начин", завърши Иво Ивков.