0

П редставителите на американската мениджърска компания CRD Sport, която е кандидатът за нов собственик на Берое, са пристигнали в Стара Загора и вече провеждат серия от срещи с важните фигури в града, които са свързани с клуба, съобщи dsport.

В неделя представителите на компанията са провели първи срещи, след пристигането си в Стара Загора.

Интересът на CRD Sport към Берое е от няколко месеца, като от фирмата вече са направили съответните проучвания относно финансовото състояние на клуба и неговите задължения, като са останали доволни, когато са разбрали, че старозагорци нямат такива.

В началото на тази година CRD Sport проявяваше интерес и към това да придобие Пирин Благоевград, но заради сериозни неуредици това така и не се случи.

Сред представителите на американската компания са юристът по спортно право Данило Монти, формалният представител на компанията Ернан Банято, както и финансист.

Компанията има разностранни бизнес интереси. Тя държи телевизионните права на мексиканската футболна лига.

В същото време портфолиото на компанията включва футболисти на стойност над 40 милиона долара. Основният им запас от играчи е в петия в света футболен пазар – Мексико, като упоритостта на организацията е да стъпи и в Европа.

Основните договарящи са мексиканци, аржентинци и американци, Монти е с италиански паспорт, а Банято – с американски и живее в Маями. В екипа има и хора, които са свързани по един или друг начин с английския Арсенал чрез бизнес интересите си.

Банято доби популярност в България чрез бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо, когото представляваше преди.