0

Г олмайстор № 1 в историята на българското първенство Мартин Камбуров е все по-близо до това да доиграе сезона в Локомотив Пловдив за кеф на всички фенове на „черно-белите“, пише в днешния си брой в. "Мач Телеграф". Треньорът Александър Тунчев е провел предварителен разговор с нападателя още по време на празника, който той организира по случай подобряването на рекорда на Петър Жеков в края на 2021-ва година. Тогава обаче Мартин бе категоричен, че ще остане в Берое, за да помага след трусовете, провокирани от оттеглянето на ТЕЦ „Марица-Изток 2“ от финансирането на клуба.

Новият треньор на старозагорци Петър Хубчев обаче не е търсил контакт с легендарния голаджия и очевидно Александър Тунчев, който е приятел с Марто от времето, когато бяха съотборници в шампионския отбор на Локо през 2004 г., в момента най-силно го  желае в състава си. Младият специалист е подкрепян и от легендата Христо Бонев, който също се е активизирал да помогне за връщането на клубната емблема на „Лаута“. Той е провел два разговора по темата със собственика Христо Крушарски в опит да убеди бизнесмена да загърби конфликта, който имаше с нападателя при раздялата им през лятото на 2017 година. Тогава със сълзи на очи Камбуров обяви, че напуска заради „неадекватни решения на президента“.

Бизнесменът е категоричен, че няма нищо лично срещу Камбуров и подобно решение е приоритет единствено на треньорския щаб. Очаква се след нов разговор между Тунчев и Крушарски през тази седмица да се стигне до официална оферта.


Камбуров няма да участва във всички срещи и след дългата почивка, която си даде тази зима, ще има нужда от няколко седмици да навакса в кондиционно отношение. След това той ще може да помогне на Локо през пролетта и да вкара последните си попадения в елита с екипа на любимия клуб.