0

В неделя вечер футболните привърженици у нас ще видят нещо уникално. Футболист, който е изрисуван на автобуса на даден клуб, като една от петте най-големи легенди и номерът му е изваден от употреба в негова чест, ще излезе срещу въпросния отбор. Разбира се, че става дума за Тодор Неделев. Той, заедно с велики фигури като Георги Славков-Бенкса, Костадин Костадинов, Динко Дерменджиев и Петър Зехтински, са изографисани на клубното возило на „жълто-черните“. И забележете – това бе направено когато вече Неделев беше част от Лудогорец – в средата на март, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф".

Със сигурност утре вечер от 20:15 часа, пред препълнения стадион „Христо Ботев“, Тодор Неделев ще изпита чувства, които са му непознати. Той ще излезе срещу отбора на сърцето си. Който толкова много пъти отказа да напусне, за да остане верен на „жълто-черната“ идея. Беше в Ботев и в богати години, и в бедни. И когато отборът беше силен, и когато беше слаб. И когато всички очакваха именно той да изведе „канарчетата“ с капитанската лента на Колежа, Неделев не издържа на случващото се в клуба и прие офертата на Лудогорец, която поне 4 пъти преди това отказа.

Интересно е как точно бултрасите ще приемат Тодор Неделев, който за пръв път ще е в другия лагер. Той лоша дума срещу тях или срещу Ботев никога няма да каже. „Обещавам ви, че един ден пак ще се завърна и ще играя с тази фланелка. „Искам да благодаря на всички ботевисти, които вярваха в мен и не спираха да ме подкрепят. Благодаря на всички за подкрепата след операцията. Вие сте най-уникалната публика пред която си е мечтал един млад футболист като мен да играе... ОБИЧАМ ВИИИ... НАЙ - ГОЛЕМИТЕ СТЕ...“, написа Тошко след трансфера си в Разград.

Разбира се, бултрасите също изпратиха подобаващо своя голям любимец. „Какво е семейството? Това е мястото, където се чувстваш спокоен и у дома. Това са хората, които обичаш и които продължаваш да обичаш, каквото и да са направили или пък ти на тях. Хората, които дори да загубиш временно, си сигурен, че един ден ще се завърнат, защото всъщност никога не са си тръгвали от сърцето ти. Тошко Неделев напусна Ботев и реши да продължи кариерата си в Лудогорец. Малко е да се каже, че феновете на отбора бяхме съкрушени. Всички ние в един момент се почувствахме излъгани, предадени и ограбени... Но можем ли да му се разсърдим? Не можем. Защото Тошко е нашето златно момче. Той е част от нашето семейство и никога няма да ни напусне.

Тодор Неделев направи чудеса в Ботев. Накара ни да мечтаем. Накара ни да се усмихваме и във всеки мач да очакваме магията - невероятното докосване, немислимия пас, хирургически точния удар... Накара ни да сме горди, че имаме играч, какъвто никой друг отбор не притежава. В интервютата с фенове на обичайния въпрос: „Кой е любимият Ви футболист на Ботев Пловдив?“ почти всички отговарят: „Тодор Неделев“ и имат своята история и своя незабравим момент с него. Боли. И ще продължава да боли. Но сега можем само да пожелаем на Тошко „На добър път!“ и да чакаме деня, в който ще се завърне с магията си отново при нас.И да му кажем: Тоше, не навеждай глава! Гледай смело напред, бъди горд с всичко, което си постигнал, продължавай да носиш ботевския дух и не забравяй жълто-черното си семейство!“, написаха от бюлетин „Канарче“.

Тодор Неделев записа впечатляващите 289 мача за Ботев, в които вкара 84 гола, даде още толкова асистенции и спечели два трофея с „канарчетата“ - Купа и Суперкупа на България през 2017 г. В негова част „жълто-черните“ извадиха от употреба номер 8, което още веднъж показва каква легенда е той.

Тошко вече е здрав и беше в групата за двубоя на Лудогорец с Берое. До момента той не се представя според очакванията след трансфера си в Разград, като записа 6 мача и даде една асистенция, търсейки все още първия си гол със зеления екип. Неделев лекуваше контузия около месец, но сега е здрав и от него се очаква да изиграе решаваща роля в битката за титлата и плейофите.